Kampanja proti novodobnemu suženjstvu

Kampanja proti novodobnemu suženjstvu

By In News On 4 oktobra, 2014


Novodobno suženjstvo

Gibanje za dostojno delo in socialno družbo nadaljuje z lanskoletnimi aktivnostmi v okviru kampanje “Proti novodobnemu suženjstvu”. Kampanjo, ki se je pričela 18. septembra, nadaljujemo z akcijo zbiranja fotopeticij na temo “Kako je biti prekerni delavec?”.

S fotopeticijo zahtevamo dostojno delo in življenje za prekerne delavce, prav tako bomo pozvali novo vlado, da se osredotoči na težave vse prevečkrat prezrte in najbolj ranljive skupine delavcev ter še glasneje opozarjali na naša stališča. Fotopeticija izgleda tako, da se posameznice in posamezniki fotografirajo s svojim izvirnim sporočilom.

Fotografije zbiramo do druge Nacionalne konference proti novodobnemu suženjstvu, ki bo 19. novembra. Na konferenci bodo fotografije tudi razstavljene, sproti pa jih bomo objavljali tudi na Facebook strani Gibanja.

 

»Selfi« kampanja

Sodelujte v »selfi« kampanji Novodobno suženjstvo, naredite »selfi oz. antiselfi« na temo »Kako je biti prekerni delavec?«.

Oblike dela so različne in zato jih tudi različno razumemo. S »selfi« kampanjo bi radi dobili vpogled v razumevanje dela s strani delavcev samih. Ker je delo vse od gospodinjskih opravil do študentskega dela in redne zaposlitve, dojemanje in pravni status pa se razlikujeta, se prekerni delavci svoje prekernosti običajno niti ne zavedajo.

Naredite »selfi« svojega dojemanja dela in nam ga pošlji na info@socialna-druzba.si, ali pa ga objavite na naši Facebook strani https://www.facebook.com/socialna.druzba, kjer ga ne pozabite označiti z #novodobnosuženjstvo ali #dostojnodelo.